Porositni tani: „Kosovo and the EU – state of play“

Porositeni falas librin përmes postës elektronike në info@lukasmandl.eu

Libër referimi në gjuhen gjermane, angleze, shqipe, dhe serbe:

Deklarata nga autorë të njohur nga Kosova, Austria dhe vende të tjera të Evropës në lidhje me temat që lidhen me shtetin më të ri në Evropë, Republikën e Kosovës: nga anëtarësimi dhe pranimi në BE, deri te marrëveshjet e stabilizimit dhe asociimit, nga liberalizimi i vizave deri te Ballkani Perëndimor.

Parathëniet nga kancelari austriak Sebastian Kurz, komisioneri evropian Olivér Várhelyi, ministrja e
Punëve tëJashtme e Kosoves Meliza Haradinaj-Stublla dhe sekretari i përgjithshëm i Shoqatës së Miqësisë Austriako-Kosovare Arber Marku.
Shkrime nga personalitete të partive të ndryshme politike si dhe nga sektore të ndryshme shoqërore, prej shkencës deri te biznesi, dhe prej kulturës deri te ushtria.

Mimoza Ahmetaj
Vladimír Bilčík
Manfred Brandner
Erhard Busek
Elisabeth Campestrini
Viola von Cramon
Tanja Fajon
Christian Fiedler
Friedhelm Frischenschlager
Dodë Gjergji
Johannes Hahn
Alfred Harl
Irena Joveva
Kevin Kaiser
Andrey Kovatchev
Sebastian Kurz
Ulrike Lunacek
Lukas Mandl
Golli Marboe
Arber Marku
David McAllister
Miodrag Milićević
Bernard Nikaj
Lulzim Pllana
Anton Quni
Franz Schausberger
Stefan Schennach,
Andreas Schieder
Arta Sejdiu
Wolfgang Sobotka
Olivér Várhelyi
Patrick Voller
Thomas Waitz
Gunther Zimmer

Redaktori Lukas Mandl është raportuesi në hije i Kosovës në Parlamentin Evropian si dhe përfaqësues i Kosovës tek Partia Popullore Evropiane (EPP), si dhe themelues dhe president i Shoqatës së Miqësisë Austriako-Kosovare.

Këtu gjeni prezantimet e librave në gjermanisht dhe anglisht:

17. Februar 2021 Blog Austria, EU, EU-Parlament, Europa, Kosovo, Kosovo-Serbien, Visaliberalisierung

Teilen:
Zurück nach oben